A Radikális Szabadidő Színház és a Trambulin Színház koprodukciója

2013 április 18. csütörtök 18h.
a Színváltások 7. Színházi Fesztivál keretében
+Malomudvar Színházi Műhely
Budapest, Soroksári út 54. 2-es kapu! (a Nemzeti Színházzal szemben)


kritikák 1 ; 2 ; képek

Az előadás a mai Magyarországon játszódik. J. Hasek halhatatlan Svejkjének képzeletbeli unokája feleségével és két gyerekével a feszültségekkel terhelt Budapesten élnek . Svejk, Svejka, Svihák, Svejki néhány napja, éjjele és zűrös belső és külső világának vetületei kelnek életre. Béke van körülöttük? Vagy háború? Megfogalmazható-e másokban is a "svejkség"? Nevetés vagy döbbenet közben talán a válasz is megjön.

Szereplők-alkotók:
Bitó Katalin, Bodonyi Loránd, Bognár Anita, Csák György, Fazekas Judit Írisz, Hakstol Sára, Hollós Judit, Kálmánczhelyi Gábor, Király Orsolya, Máté Zoltán, Mezei Réka, Orosz Adél Barbara, Simon Attila, Sirkó Eszter

Zeneszerző:
Simon Attila

Zenészek:
Simon Attila (zongora, ének)
Sirkó Eszter (hegedű, dob)
Máté Zoltán (basszusgitár, ének)
Kálmánczhelyi Gábor (szájharmonika, ének)

Dalszövegek: 
Csák György

Fény:
Formanek Csaba

Asszisztens:
Formanek István

Társrendező:
Formanek Csaba

Rendező:
Csák György

Támogatói jegyek:
e-mailes foglalással 7 nappal az aktuális előadás előtt
1200 Ft / diák-szakmai: 800 Ft, 
a 6. naptól és a helyszínen:
1500/1000Ft 
 foglalás: SZINMALOM@GMAIL.COM
tel: +3620/934-0972, +361/262-6036

A sajtó részére:
SAJTÓKÖZLEMÉNY
MALOMUDVAR SZÍNHÁZI MŰHELY

Tisztelt Kolléga, tisztelt Szerkesztő!
Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassam független színházunk legfrissebb előadásáról. Úgy gondoljuk, hogy produkciónk a szélesebb nyilvánosság számára is érdeklődésre tarthat számot, ezért kérjük, hogy amennyiben lehetőségei megengedik, segítsen bennünket azzal, hogy a darab híre eljusson a színházbarátokhoz!
Egyúttal szeretettel várjuk Önt is az előadásra!
Üdvözlettel:
Formanek Csaba
művészeti vezető 

Svejk.hu
Társadalmi korrajz és szatíra,
nevetés és döbbenet a 21. századi Budapesten!
Radikális Szabadidő Színház és a Trambulin Színház koprodukciója
120 perc, 1 szünettel

BEMUTATÓ
2012. szeptember 23. (vasárnap) 19h
szeptember 25. (kedd) 19h
További előadások:
október 5-6. (péntek-szombat) 19h
október 30-31. (kedd-szerda) 19h
Helyszín:
Malomudvar Színházi Műhely
IX., Soroksári út 48.
(A Nemzeti Színházzal szemben)

Rövid ajánló:
Az előadás a mai Magyarországon játszódik. J. Hasek halhatatlan Svejkjének képzeletbeli unokája feleségével és két gyerekével a feszültségekkel terhelt Budapesten élnek. Svejk, Svejka, Svihák, Svejki néhány napja, éjjele és zűrös belső és külső világának vetületei kelnek életre. Béke van körülöttük? Vagy háború? Megfogalmazható-e másokban is a "svejkség"? Nevetés vagy döbbenet közben talán a válasz is megjön.
Szinopszis:
A derék budapesti cipészmester megtudja, hogy halálos beteg. Úgy dönt, hogy nem árulja el családjának. Miközben fia, Svihák tüntetést szervez az Egyetemen, Svejki lánya mindennapjait szerelmi kalandok szegélyezik, Svejka felesége pedig a virágjaival kereskedik - Svejk továbbra is derűsen jár-kel a városban a Halállal a nyomában. A történet során bepillantunk a feszültségekkel terhelt nagyvárosi élet mindennapjaiba. Ismert helyszínekre kerülünk, és rengeteg figurával találkozunk. Titkolt vágyak, különböző életutak, ütközések sodornak, visznek minket előre a pár nap történetében, nézőt és játszót egyaránt. Aztán az egyetemi tüntetés elszabadul, s a várost elárasztja az ellenségeskedés, a gyűlölet és az erőszak. Svejk elhatározza, hogy mindennek ellenére felvidítja maga körül az embereket, és megtanítja őket az élet szeretetére.

Mitől különleges az előadás?
A két társulat nem kevesebb hittel és lelkesedéssel, teljesen önerőből hozta létre legújabb előadását, mely éles kritikával illeti mai társadalmunkat, a felszín mögött azonban felfedezi és megmutatja az egyén és a közösség legnagyszerűbb értékeit. Ezt az ellentmondásos, sokszínű világot profi és amatőr színészek együttműködése teszi kivételesen hitelessé.
A Svejk.hu különlegessége, hogy a 15 színész 2 óra alatt több mint 200 különböző karaktert jelenít meg. Az előadást - többféle zenei stílusban - fülbemászó dalok kísérik. A dráma és a vaskos humor kart karba öltve építenek fel egy tartalmas és szórakoztató színházi produkciót.
Szereplők-alkotók:
Bitó Katalin, Bodonyi Loránd, Bognár Anita, Csák György, Fazekas Judit Írisz, Formanek Csaba, Hakstol Sára, Hollós Judit, Kálmánczhelyi Gábor, Király Orsolya, Máté Zoltán, Mezei Réka, Orosz Adél Barbara, Simon Attila, Sirkó Eszter
Plakát:
Geltz Gergő
Dalszövegek: 
Csák György
Zene:
Simon Attila
Társrendező:
Formanek Csaba
Rendező:
Csák György

 

Jegyfoglalás: szinmalom@gmail.com
SMS-ben: 70 317 80 55


 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ

A MALOMUDVAR SZÍNHÁZI MŰHELYRŐL

Független befogadóhelyünk a Radikális Szabadidő Színház szervezésében jött létre 2012. márciusában. A Tűzraktér színházi vonalát folytató tevékenységünk során társulatoknak, fiatal vagy idősebb színészeknek biztosítunk felépési és játéklehetőséget, emellett aktívan foglalkozunk színészképzéssel, valamint műhelymunkáknak és próbafolyamatoknak adunk helyet.

Elérhetőségünk: szinmalom@gmail.com+ 36 70 317 80 55

Támogatóink:

Eötvös Lorand Tudományegyetem, Ferencvárosi Önkormányzat, Tűzraktér


Copyright © 2012 Radikális Szabadidő Színház All rights reserved.                                                            
A Malomudvar Színházi Műhely programjairól szóló sajtóanyagok, információk, hírek, érdekességek.
Unsubscribe • Update Subscription Preferences
Radikális Szabadidő Színház IX. Soroksári út 48.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése